Nasz drugi gość, Artur Kinasz, jeden ze współtwórców kultowego Targu Pietruszkowego w Krakowie i twórca projektu promującego żywność ekologiczną zwracał uwagę, że choć osób, które żywią się świadomie jest niewiele, to ich liczba stale jednak rośnie. Tym samym, jak mówił, trend żywności ekologicznej będzie się utrzymywał także w tym roku, zwłaszcza, że coraz więcej osób także chce własną, bezpieczną żywność produkować.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny wita rok 2021
W pierwszym Przystanku Kulinarnym w nowym roku 2021 rozmawialiśmy o kulinarnych trendach, o tym jaki wpływ na gastronomię będzie miało to co wydarzyło się w roku ubiegłym. Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, pisarka, blogerka mówiła o tym co dobrego może wyniknąć z tego wszystkiego niedobrego co pandemia wyrządziła także gastronomii i jak mogła wpłynąć na nasze smaki i na nasze przyzwyczajenia kulinarno-zakupowe. Co może zmienić rok 2021?
Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym był czas na lekturę, a polecała ją Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:32
Reprezentacja Polski w blind-footballu walczy na mistrzostwach Europy. Gole strzela nasz radiowy kolega
-
09:28
Lasy dla życia
-
08:55
Dwa dni bez dorożek na Rynku Głównym w Krakowie. Będzie za gorąco
-
08:15
Jerzy Meysztowicz: Decyzja Sądu Najwyższego pogłębiła wątpliwości. To może zniechęcać do udziału w wyborach
-
07:52
Na Podhalu ruszył sezon wakacyjny. O czym należy bezwzględnie pamiętać?
-
07:33
Do Starej Wsi powoli wraca normalność. Służby opuszczają miejscowość
-
07:16
W czwartek znajdziemy się najdalej od Słońca
-
06:59
Wimbledon: Kamil Majchrzak zagra w środę, jeśli pozwoli pogoda
-
06:42
Od lat się o tym mówiło, nic się nie działo. Zakopane rusza z budową pierwszego publicznego żłobka i przedszkola
-
06:25
W środę zrobi się upalnie. Chmur na niebie raczej nie zobaczymy
-
06:05
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 02.07