Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny wita rok 2021

W pierwszym Przystanku Kulinarnym w nowym roku 2021 rozmawialiśmy o kulinarnych trendach, o tym jaki wpływ na gastronomię będzie miało to co wydarzyło się w roku ubiegłym. Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, pisarka, blogerka mówiła o tym co dobrego może wyniknąć z tego wszystkiego niedobrego co pandemia wyrządziła także gastronomii i jak mogła wpłynąć na nasze smaki i na nasze przyzwyczajenia kulinarno-zakupowe. Co może zmienić rok 2021?

Nasz drugi gość, Artur Kinasz, jeden ze współtwórców kultowego Targu Pietruszkowego w Krakowie i twórca projektu promującego żywność ekologiczną zwracał uwagę, że choć osób, które żywią się świadomie jest niewiele, to ich liczba stale jednak rośnie. Tym samym, jak mówił, trend żywności ekologicznej będzie się utrzymywał także w tym roku, zwłaszcza, że coraz więcej osób także chce własną, bezpieczną żywność produkować.

Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym był czas na lekturę, a polecała ją Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię