O poszczeniu w sposób nowoczesny, czy to zdrowe i o tym jak pościć by była z tego korzyść opowiadała dietetyk Urszula Zwierczyk.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny pości
Sobotni Przystanek Kulinarny poświęciliśmy temu wszystkiemu z czym związany jest i kojarzy się post. O tym skąd wziął się post, jakie są jego korzenie, jak kiedyś poszczono i co z tego zostało do dziś rozmawialiśmy z profesorem Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu, historykiem czasów nowożytnych, który specjalizuje się w historii kultury i jedzenia.W programie nie zabrakło też książki. Odpowiednią dla tematu jak zwykle wybrała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:51
Sąd apelacyjny utrzymał karę dla sprawcy makabrycznej zbrodni sprzed 23 lat
-
13:43
Jest przełom w sprawie wypadku i śmierci psa z polany Szymoszkowej
-
13:24
Znamy Młodzieżowe Słowo Roku 2024
-
13:17
"Wrócił Tusk, wróciła bieda" - działacze PiS podsumowują rok rządów koalicji 13 grudnia
-
13:15
Wszystkie systemy informatyczne MPK, z których korzystają pasażerowie, zostały przywrócone
-
13:10
Kimono to coś więcej niż strój
-
10:00
Kimono to coś więcej niż strój
-
22:30
Przestrzeń realna, wyobrażona, zapamiętana… Nowa wystawa Grzegorza Kumorka w BWA w Tarnowie