O poszczeniu w sposób nowoczesny, czy to zdrowe i o tym jak pościć by była z tego korzyść opowiadała dietetyk Urszula Zwierczyk.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny pości
Sobotni Przystanek Kulinarny poświęciliśmy temu wszystkiemu z czym związany jest i kojarzy się post. O tym skąd wziął się post, jakie są jego korzenie, jak kiedyś poszczono i co z tego zostało do dziś rozmawialiśmy z profesorem Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu, historykiem czasów nowożytnych, który specjalizuje się w historii kultury i jedzenia.
W programie nie zabrakło też książki. Odpowiednią dla tematu jak zwykle wybrała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:59
Seria wypadków i kolizji na małopolskich drogach
-
14:07
Aleksandra Mirosław z brązowym medalem w Krakowie
-
11:04
Akcja poszukiwawcza nad Jeziorem Rożnowskim. Zaginął Andrzej Majsterek
-
10:44
Niebezpieczne spotkanie na szlaku: jeleń wydzierał dziecku plecak z jedzeniem
-
10:10
Jak wyleczyć dzieci z nieczytania książek?
-
09:10
Dzieci są filozofami, czy filozofują?
-
09:03
Małopolska na dwóch kółkach. Trasa 2: z Nowego Targu do Szczawnicy
-
08:34
Za nami 42. PZLA Mistrzostwa Polski U23. "Cieszymy się, że ogólnopolskie imprezy wracają do Krakowa"
-
08:30
Na dwóch kółkach z Nowego Targu do Szczawnicy. Najpiękniejsza trasa rowerowa w Małopolsce?
-
07:40
Upalna niedziela w Małopolsce
-
07:00
Turystyczny potencjał polskiej wsi
-
20:59
Pożar w restauracji w Więckowicach koło Tarnowa