Rozmawialiśmy o tym ile jest gatunków i kształtów makaronu, o robieniu makaronów w domu, makaronach wegańskich i faszerowanych, także makaronach w kształcie....cukierków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wakacyjne wspomnienie z Italii
W sobotnie przedpołudnie zabraliśmy Państwa w małą kulinarną podróż do Włoch. Bo Polaków i Włochów na pewno łączy przynajmniej jedno - miłość do makaronu. A że właśnie obchodzimy jego światowy dzień w podróż do Włoch zabrała nas Alicja Rokicka, znana też jako Vegan Nerd. Opowiadała o tym jak inne niż zwykle są Włochy w pandemii, o włoskiej kuchni wegańskiej, a także dlaczego nigdy nie chodziła głodna.
Jak zwykle na deser w Przystanku Kulinarnym była książka - rekomendacja od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:59
Seria wypadków i kolizji na małopolskich drogach
-
14:07
Aleksandra Mirosław z brązowym medalem w Krakowie
-
11:04
Akcja poszukiwawcza nad Jeziorem Rożnowskim. Zaginął Andrzej Majsterek
-
10:44
Niebezpieczne spotkanie na szlaku: jeleń wydzierał dziecku plecak z jedzeniem
-
10:10
Jak wyleczyć dzieci z nieczytania książek?
-
09:10
Dzieci są filozofami, czy filozofują?
-
09:03
Małopolska na dwóch kółkach. Trasa 2: z Nowego Targu do Szczawnicy
-
08:34
Za nami 42. PZLA Mistrzostwa Polski U23. "Cieszymy się, że ogólnopolskie imprezy wracają do Krakowa"
-
08:30
Na dwóch kółkach z Nowego Targu do Szczawnicy. Najpiękniejsza trasa rowerowa w Małopolsce?
-
07:40
Upalna niedziela w Małopolsce
-
07:00
Turystyczny potencjał polskiej wsi
-
20:59
Pożar w restauracji w Więckowicach koło Tarnowa