- A
- A
- A
Co jadał Kopernik w czasie studiów w Krakowie?
8 listopada w Cechu Rzemiosł Spożywczych przy ul. Westerplatte 18 w Krakowie odbyły się warsztaty kulinarne "Co jadał Mikołaj Kopernik podczas studiów w Akademii Krakowskiej w latach 1491-1495" przygotowane przez Instytut Historii i Archiwistyki Uniwersytetu KEN przy współpracy z Uniwersytetem Rolniczym, Cechem Rzemiosł Spożywczych i Urzędem Miasta Krakowa. Mistrzem ceremonii był dr Marcin Gadocha.
crop_free
1
/ 13
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:05
Spór o zniszczony bruk wokół sądeckiego ratusza. Sprawa może skończyć się w sądzie
-
21:04
Dorosłe dzieciństwo na dawnej wsi
-
20:24
Zmiany w tarnowskim magistracie. Prezydent miasta: nie chodzi o to, żeby się kogoś pozbyć
-
19:19
"Księża mają problem z własną seksualnością"
-
19:00
Jazzowy Bazar Audycja z 03.10.2024 r.
-
17:08
Zasadne nie chce włączenia części wsi do nowej gminy Szczawa. "Gazdujcie na swoim"
-
16:31
Siła Fotografii: po raz siódmy Nowohuckie Centrum Kultury zamienia się w wielką galerię sztuki
-
15:42
Hałas jest muzyką. Unsound trwa
-
14:39
Z Krakowa do Nowego Sącza w 60 minut. Trwa modernizacja ważnej linii kolejowej