Wtorek, 21 lutego 2017

Imieniny: Eleonory, Fortunata, Roberta

Kraków 101.6 MHz

  • Kraków 101.6 MHz
  • Tarnów 101,0 MHz
  • Nowy Sącz 90,0 MHz
  • Zakopane 100,0 MHz
  • Andrychów 98,8 MHz
  • Gorlice 97,4 MHz
  • Krynica-Zdrój 102,1 MHz
  • Rabka-Zdrój 87,6 MHz
  • Szczawnica 90,0 MHz

Na antenie

Kontakt

12 200 33 33

4080 (SMS)

500 202 323 (SMS i MMS)

redakcja@radiokrakow.pl

Poradniki

Smażone, zielone pomidory

0

Po ten absolutnie wyjątkowy przepis warto było jechać 130 kilometrów. A mowa o słodkim przysmaku, jakim są smażone, zielone pomidory. O przepisie przekazywanym z pokolenia na pokolenie we wsi...

czytaj ≫

Zielono mi: czas na cięcie wczesnowiosenne

0

Jeśli chcemy utrzymać w ryzach rośliny rosnące w naszych ogrodach i zapewnić im ładny pokrój musimy nauczyć się ciąć je w odpowiedni sposób, bo niewiele jest gatunków, które takich...

czytaj ≫

Prawa rodzica w pracy. Doradzamy!

0

O prawach, jakie przysługują kobietom w ciąży i rodzicom na urlopach macierzyńskich, rodzicielskich czy wychowawczych z radcą prawnym Anną Daszczyńską-Ciborowską rozmawia Marzena...

czytaj ≫

W kuchni regionalnej: pasztet, paszteciki i klopsiki

0

Pasztet, paszteciki i klopsiki - we wsi Podolsze robione są z ryby. O pasztecie, pasztecikach i klopsikach z karpia Kalinie Syzszce-Treppie opowiadały Anna Kurzak - członkini Koła Gospodyń...

czytaj ≫

Ogródki w szkle, czyli propozycja dla minimalistów

0

Wszyscy znają historię Davida Latimera, który w 1960 roku założył swój ogród w butli. Początkowo doglądał go skrupulatnie, ale zabawa znudziła mu się po kilkunastu latach, przestał...

czytaj ≫

O prawie pracy: dyskryminacja, molestowanie i mobbing

0

Dyskryminacja, molestowanie czy mobbing to zagadnienia często poruszane w prawie pracy. O tym, w jaki sposób możemy się przed nimi bronić, z radcą prawnym Z radcą prawnym Anną...

czytaj ≫

O niezwykle popularnym w Żegocinie chlebie miodowo-kukurydzianym

0

Miód - korzystnie wpływa na nasze zdrowie i wzmacnia odporność. W "Kuchni regionalnej" rozmawiamy o właściwościach miodu spadziowego, o tym jak on powstaje oraz o popularnym w Żegocinie...

czytaj ≫

Przyszedł czas na przesadzanie roślin doniczkowych

0

Początek lutego to najlepszy czas na to, by przygotować się do przesadzania roślin doniczkowych w naszych domach.

czytaj ≫

"Z prawem na ty" - w lutym rozmawiamy o prawie pracy

0

W lutym w cyklu "Z prawem na ty" mówić będziemy o prawie pracy. W pierwszej odsłonie o nowych uregulowaniach dotyczących umów zleceń z radcą prawnym Katarzyną Bąbaś rozmawia Marzena...

czytaj ≫

W kuchni regionalnej: kluski szczypane z Zatora

0

W "Kuchni regionalnej" mówiliśmy już o małopolskich kluskach kasianych, kudłatych, hałuskach i łazankach. Tym razem posłuchajcie o kluskach szczypanych. O przepisie na drożdżowe kluski...

czytaj ≫