- A
- A
- A
Kuchnia molekularna
Kuchnia molekularna
crop_free
1
/ 10
Lody o smaku kotleta schabowego, sos pod postacią pianki albo kawior o smaku marchewki. Potrawy kuchni molekularnej nie tylko zaskakują, ale i zachwycają. Niektóre z nich można śmiało wystawiać jako eksponaty w galeriach sztuki. Są i tacy, którzy twierdzą, że kuchnia molekularna to kuchnia rdzennie polska i w dodatku krakowska - dla jej rozwoju podstawowe znaczenie miało bowiem skroplenie azotu, którego dokonali 135 lat temu na Uniwersytecie Jagiellońskim prof. Karol Olszewski i prof. Zygmunt Wróblewski. Zdjęcia autorstwa gości audycji "Przed hejnałem".
Najnowsze
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze