- A
- A
- A
Wieczorny gość Radia Kraków o neurogastronomii
Z jaką muzyką, kolorem i kształtem kojarzy nam się smak słodki i gorzki? Czy sposób ułożenia na talerzu ma znaczenie? A ciężar sztućców? To nie tylko pytania związane z kulinariami, ale także z terapią osób cierpiących na utratę zmysłu smaku czy inne schorzenia. Neurogastronomia to nowa, ale bardzo szybko rozwijająca się gałąź wiedzy. W audycji mowa będzie także o łączeniu kawy z czosnkiem, wołowiny z malinami i bananów z pietruszką. Gościem Marzeny Florkowskiej jest dr Joanna Chłopicka z Zakłady Bromatologii Wydziały Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:53
Zimny wtorek w Małopolsce – w górach mróz, w regionie do 5 stopni
-
06:25
Tarnów: nocny pożar w Domu Handlowym Krakus
-
20:40
Wypadek w Wieliczce. Samochód potrącił pieszego
-
18:57
Ostrzeżenie przed oblodzeniami. Na małopolskich drogach i chodnikach będzie ślisko
-
18:07
Lista z Auschwitz za 500 euro... Badacz Holokaustu: "To eksploatacja śmierci"
-
17:45
Już nie "krakowianin" a "Krakowianin", czyli nowe zasady polskiej ortografii
-
16:54
„Mamy się bać". O tym, jak Rosja chce nas zmusić do emocjonalnej kapitulacji
-
16:42
Prokuratura bierze pod lupę sprzedaż działek przez Starostwo Powiatowe w Tarnowie. Trafiły do urzędników
-
16:40
Samorząd: NSA uchylił wyrok ws. opodatkowania dotacji na Igrzyska Europejskie
-
16:02
6 inspiracji na tematyczną fotoksiążkę na prezent
-
15:05
Jak rozmawiać z dzieckiem o jego trudnościach?
-
14:55
Toksyczne podkłady kolejowe zakopane 100 metrów od rzeki. WIOŚ zawiadamia prokuraturę
-
14:49
Szykują się ogromne utrudnienia dla kierowców w Wieliczce
-
14:43
Pracownicy Valeo podjęli decyzję - będzie strajk generalny