|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny z wizytą u króla polskiej gęsiny

11 listopada to dzień Święta Niepodległości, ale także dzień Świętego Marcina. Od kilku lat to także czas, w którym odbudowywana jest polska tradycja jedzenia gęsiny i picia świętomarcińskiego wina. Przystanek Kulinarny Radia Kraków gościł z tej okazji w miejscu gdzie ta kulinarna tradycja jest pieczołowicie pielęgnowana, w rodzinnej restauracji Gęś w Dymie w Laskowej. Jej szef Marcin Pławecki dzierżył miano króla polskiej gęsiny w sezonie 20016/2017. Naszymi gośćmi byli też prezes Slow Food Polska Jacek Szklarek, dziennikarka i znawczyni tradycji kulinarnej Magda Chevriaux oraz Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, która co tydzień przygotowuje dla naszych słuchaczy apetyczne menu książkowe

Posłuchaj całej audycji

fot: Maja Dutkiewicz

Przystanek Kulinarny Radia Kraków nadaje zawsze w sobotę od 11.05 do 12.00.

 

 

Do usłyszenia, 
Maja Dutkiewicz

87%
13%