|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
12 630 62 06 (reklama)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
reklama@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny z fine diningiem

W programie Przystanek Kulinarny w sobotę 3 lutego odkrywaliśmy sekrety fine diningu i pytaliśmy o relacje na linii klient restauracji - kelner. Mówiliśmy też o pierwszej w tym roku edycji Najedzeni Fest - w nowej odsłonie, nowym miejscu i z nowymi atrakcjami. I oczywiście dorzuciliśmy kolejny tytuł do naszej "kulinarnej" biblioteczki. Czym tak na prawdę jest fine dinining tłumaczyli szefowie kuchni Paweł Kras z Bottiglieria 1881 i Marcin Filipkiewicz z hotelu Copernicus

Posłuchaj rozmowy z PawłemKrasem i Marcinem Filipkiewiczem

Rozmawialiśmy też o relacjach klient restauracji - kelner. O największych bolączkach, ale także o tym dlaczego nie należy się wstydzić i zawsze pytać mówiła Magdalena Kubiaczyk, autorka bloga "Co zżera kelnera".

Posłuchaj rozmowy z Magdaleną Kubiaczyk

Na dzień przed pierwszą w tym roku edycją kultowego festiwalu kulinarnego Najdzeni Fest w Krakowie  o tym co pojawi się na talerzach gości  i o dodatkowych atrakcjach - projekcji znakomitego dokumentu "Film o kawie" i spotkaniu z Iką Graboń, autorką bestselerowej książki "Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie" oraz targach designu Kup Se i akcji dla czworonogów HAU HAU opowiadali Kasią Pilitowska i Michał Szymański.

Posłuchaj rozmowy z Kasią Pilitowską i Michałem Szymańskim

Oczywiście jak zwykle w programie nie zabrakło kolejnej pozycji w naszej kulinarnej biblioteczce. Tym razem Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem przyniosła do studia...restauracyjny thriller.

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

100%
0%