Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny o pomaganiu, nie tylko tym przedświątecznym

W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o pomaganiu. Tym zorganizowanym, zakrojonym na większą skalę, za którym stoją różne organizacje i fundacje. Ale także o tym spontanicznym, gdy pomagamy osobie, kiedy widzimy, że jest w potrzebie. O pomocy policzalnej i tej niepoliczalnej, o tym czy pomaganie w pandemii jest trudniejsze, czy w ogóle chętnie pomagamy i czy pandemia zmieniła nas na lepsze rozmawialiśmy z szefową Polskiej Akcji Humanitarnej Janiną Ochojską.

Rozmawialiśmy też z Beatą Ciepłą, dyrektor Banku Żywności w Krakowie o dorocznej przedświątecznej zbiórce żywności, jak bardzo różni się ona od tych z lat poprzdnich i czego najbardziej w w czasach pandemii brakuje. Zajrzeliśmy też na jedną z odsłon dosyć niezwykłej akcji - po raz pierwszy w małopolskiej stolicy pojawił się wigilijny karp dla Krakowian.

A na koniec też było o pomaganiu - tyle, że przez książki, a konkretnie charytatywne cookbooki.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię