|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
12 630 62 06 (reklama)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
reklama@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny i Oko na Kraków

Każde miasto jest inne i to nie dlaczego, że jest położone w innym miejscu, regionie. Inaczej pachnie, inaczej się w nim żyje, a przede wszystkim inaczej smakuje... Ma własny kod DNA. W Przystanku Kulinarnym próbowaliśmy dociec co tak naprawdę składa się na kulinarną tożsamość - Krakowa. A przyczynkiem do tych rozważań była mpreza Oko na Kraków . Organizowana przez magazyn USTA – magazyn o kulinarniach, sztuce, architekturze, podróżach. Karolina Milczanowska i Kati Płachecka – portal Have a Bite i twórczynie fejsbukowej grupy – krakowscy foodies/Jedlingi w Krakowie mówiły między innymi o tym jak smakuje Kraków 2018, czy może się równać takim miastom jak Rzym czy Londyn i co jest w nim najbardziej smakowitego.

Posłuchaj rozmowy z Karoliną Milczanowską i Kati Płachecką

Jak kreatywnie można podejść do czegoś, co jest już rozpracowane na części pierwsze i tak znane, że wydawałoby się, że nie może niczym zaskoczyć zdradzał Piotr Cyna ... sushimaster w Youmiko . 

Posłuchaj rozmowy z Piotrem Cyną

Szef kuchni hotelu PURO w Krakowie  - Miłosz Kowalski – wyróżniony tytułem Szef Kuchni Tradycyjnej ubiegłorocznej krakowskiej edycji Gault&Millau Tour razem z nami prowadził rozważania o tradycji i jej smakach, o tym co może urzekać w naszych tradycyjnych potrawach. 

Posłuchaj rozmowy z Miłoszem Kowalskim

Monika Brzywczy, redakator naczelna magazynu Usta, organizatora imprezy Oko na... porównywała jak Kraków wypada na tle innych miast, co w nim jest takiego, czego nie ma nigdzie indziej. Miała też podpowiedzi dla Krakusów odwiedzających na przykład Wrocław.

Posłuchaj rozmowy z Moniką Brzywczy

Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem i jej książkowa rekomendacja.

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

100%
0%