Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była też kulinarna propozycja książkowa od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Tym razem o ...naparach.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i octy żywe
Mówi się o nich, że to najlepsze naturalne probiotyki. Bohaterami sobotniego programu Przystanek Kulinarny były octy żywe. Czym są, czym różnią się od tego zwykłego, czy naprawdę mają różne smaki, ile trwa ich produkcja i jak je stosować. Na te wszystkie pytania i wiele innych odpowiadała Urszula Gacek, pomysłodawczyni manufaktury Octovnia - w której własnoręcznie takie właśnie octy wytwarza. Tłumaczyła też, czym jest matka octowa, jakie octy żywe mają zdrowotne właściwości i jak je stosować, a także, że kropelka octu w psiej misce nie zawadzi.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:41
Heavy Pop Fest – rock nie jeden ma ciężar
-
22:30
Co robiła jedna kobieta wśród czterdziestu mężczyzn? Była pionierką
-
20:11
Drobny upominek dla faceta – praktyczne i kreatywne pomysły
-
19:44
Niedźwiedzie na Jaworzynie Krynickiej – kolejne nagrania z fotopułapek
-
19:04
250 mln zł na nową linię tramwajową. Kraków stara się o unijne dofinansowanie
-
18:05
Tramwaje dwukierunkowe zmienią Kraków. Pożegnanie "akwariów" już naprawdę blisko
-
16:51
Próba sabotażu krakowskich wodociągów. Dwóch obcokrajowców zatrzymanych
-
16:47
"Filmowe oblicza Jury nad Zalewem Chechło" - tak brzmi hasło trzebińskiej odsłony tegorocznej edycji Juromanii
-
16:38
Hałas w Płaszowie. Mieszkańcy się skarżą, miasto odpowiada
-
15:52
„Iskierka” gaśnie? Rodzice walczą o przedszkole przy Staffa w Krakowie
-
15:41
W Trzebini powstanie pierwszy park z prawdziwego zdarzenia. WIZUALIZACJE
-
15:26
„Mieszkanie za remont” bez kolejek. Ruszył nabór do 4. edycji programu w Krakowie