Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była też kulinarna propozycja książkowa od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Tym razem o ...naparach.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i octy żywe
Mówi się o nich, że to najlepsze naturalne probiotyki. Bohaterami sobotniego programu Przystanek Kulinarny były octy żywe. Czym są, czym różnią się od tego zwykłego, czy naprawdę mają różne smaki, ile trwa ich produkcja i jak je stosować. Na te wszystkie pytania i wiele innych odpowiadała Urszula Gacek, pomysłodawczyni manufaktury Octovnia - w której własnoręcznie takie właśnie octy wytwarza. Tłumaczyła też, czym jest matka octowa, jakie octy żywe mają zdrowotne właściwości i jak je stosować, a także, że kropelka octu w psiej misce nie zawadzi.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:00
Caritas pomaga przez cały rok. O Światowym Dniu Ubogich i choince pod Oknem Papieskim
-
20:48
Premier o wyrokach ws. przejęcia nieruchomości w Szerzynach: "Wygląda jak system"
-
20:43
Wojsko intensywnie wdraża nowy program strzelań bojowych
-
18:51
Sezon narciarski coraz bliżej. "Trzymamy kciuki za pogodę"
-
18:30
Tragiczny wypadek przy wycince drzew na Sądecczyźnie. Nie żyje mężczyzna
-
16:26
Posiłki, spotkania i wsparcie dla potrzebujących w Krakowie z okazji Światowego Dnia Ubogich
-
15:05
Gruźlica - choroba, o której zapomnieliśmy zbyt wcześnie
-
14:08
Władysław Kosiniak-Kamysz ponownie wybrany prezesem PSL
-
13:15
Czekali na to ponad dwa lata. W Dąbrowie Tarnowskiej ruszyła budowa mieszkań w ramach SIM
-
12:12
Nocny pożar w centrum Krakowa. Na szczęście nikt nie ucierpiał
-
11:47
Muzyczna dusza spod Babiej Góry- Regina Wicher
-
11:25
Łańcuch wrośnięty w szyję, wypadnięta gałka oczna. Krynickie TOZ szuka domu dla psa, policja szuka właściciela
-
10:57
Mieli w walizkach po 40 kg marihuany. Trzech Brytyjczyków skazanych