|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Owsianka na śniadanie: tradycja spotyka się z nowoczesnością

O owsiance tradycyjnej, z kożuchem, na mleku prosto od krowy i tej bardziej współczesnej, na mleku kokosowym i orzechowym z Małgorzatą Kalembą-Drożdż rozmawia Marzena Florkowska.

Posłuchaj rozmowy Marzeny Florkowskiej z Małgorzatą Kalembą-Drożdż

Lody owsiane. Fot. Małgorzata Kalemba-Drożdż

Wielu z nas pamięta z dzieciństwa śniadania z owsianki, ugotowanej tak gęsto, że łyżka w misce stała na sztorc. Zwykle robiło się ją na mleku (także świeżym, prosto od krowy) z dodatkiem cukru. W Radiu Kraków proponujemy owsiankową rewolucję. Małgorzata Kalemba-Drożdż opowie o owsiance na mleku migdałowym, orzechowym lub ryżowym, na gorąco i na zimno, z owocami i ziarnami, a także o... owsiankowych lodach. Posłuchajcie!

100%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 0