Przed nami dni otwarte produktu lokalnego. W sobotę, w kilku miejscach Małopolski będzie można  osobiście poznać z lokalnych producentów, rolników i przetwórców.
Dowiemy się też jak  i gdzie można na co dzień kupować autentyczne, certyfikowane  produkty lokalne oraz jak je rozpoznawać. "Produkt lokalny tworzy rzeczywisty kapitał społeczny, który zostaje w regionie i który wpływa na jego rozwój" - mówi Dagmara Pilis z Fundacji Partnerstwo dla Środowiska.

W sobotę 20 maja  w kilku miejscach równocześnie odbędzie się prezentacja, promocja i degustacja produktów lokalnych. Rarytasów proszę szukać m.in.  w Liszkach, Stryszowie czy  Rzuchowej. W tych miejscach działaja klubu zakupowe. Festyny odbędą się z kolei w Nowej Hucie przy Bistro Marchewka w NCK-u i Cholerzynie. Dokładny plan imprez i miejsc w których się odbędą znajdą Państwo na stronie www.produktlokalny.pl